Omáčka na srnčí

Ingredience


Hovězí vývar základní 300 ml
Jíška instantní 30 g
Ocet vinný červený 200 ml
Pepř cayenský 1 kávová lžička
Srnčí maso pečené 250 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vinný ocet a vaříme asi 15 minut. Část tekutiny se odpaří. Potom přilijeme oba vývary a zahustíme jíškou. Přidáme celý pepř a vaříme dalších 15 minut. Máme-li vývar málo slaný, můžeme omáčku dosolit.
  2. Nakonec omáčku přecedíme přes jemné sítko a podáváme k srnčí pečeni. Do omáčky můžeme přimíchat vypečenou šťávu z pečeně. Bude mít výraznější chuť.