Omáčka na srnčí
Ingredience
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Jíška instantní |
30 g |
Ocet vinný červený |
200 ml |
Pepř cayenský |
1 kávová lžička |
Srnčí maso pečené |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vinný ocet a vaříme asi 15 minut. Část tekutiny se odpaří. Potom přilijeme oba vývary a zahustíme jíškou. Přidáme celý pepř a vaříme dalších 15 minut. Máme-li vývar málo slaný, můžeme omáčku dosolit.
- Nakonec omáčku přecedíme přes jemné sítko a podáváme k srnčí pečeni. Do omáčky můžeme přimíchat vypečenou šťávu z pečeně. Bude mít výraznější chuť.