Pepřová francouzská omáčka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 50 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Jíška instantní 40 g
Karotka 50 g
Máslo čerstvé 60 g
Ocet vinný červený 1 l
Pepř 4 barev 15 g
Petržel kudrnka 20 g
Tymián čerstvý 20 g
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli s karotkou pokrájíme na malé kostičky, petrželku posekáme najemno.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou zeleninu, přidáme bobkový list a tymián. Vše krátce orestujeme asi 3 minuty. Podlijeme octem a vaříme 30 minut, aby se část octa odpařila. Přilijeme oba vývary a podle chuti osolíme. Přidáme kuličky různého pepře a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut.
  3. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla. Výbornou chuť získáme přidáním 200 ml vypečené šťávy z masa, pro které je omáčka určena.