Pepřová francouzská omáčka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Jíška instantní |
40 g |
Karotka |
50 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Ocet vinný červený |
1 l |
Pepř 4 barev |
15 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli s karotkou pokrájíme na malé kostičky, petrželku posekáme najemno.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou zeleninu, přidáme bobkový list a tymián. Vše krátce orestujeme asi 3 minuty. Podlijeme octem a vaříme 30 minut, aby se část octa odpařila. Přilijeme oba vývary a podle chuti osolíme. Přidáme kuličky různého pepře a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut.
- Omáčku přecedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla. Výbornou chuť získáme přidáním 200 ml vypečené šťávy z masa, pro které je omáčka určena.