Hovězí závitky se sardelovou pastou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 30 g
Sardelová pasta 2 kávová lžička
Slanina vepřová 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme sardelovou pastou. Maso poklademe hranolky slaniny, půlkolečky oloupané cibule a nasekanou petrželkou. Stočíme do závitků a upevníme jehlami.
  2. Závitky poprášíme hladkou moukou, osmažíme po všech stranách na sádle a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podléváme vodou.