Hovězí závitky se sardelovou pastou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sardelová pasta |
2 kávová lžička |
Slanina vepřová |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme sardelovou pastou. Maso poklademe hranolky slaniny, půlkolečky oloupané cibule a nasekanou petrželkou. Stočíme do závitků a upevníme jehlami.
- Závitky poprášíme hladkou moukou, osmažíme po všech stranách na sádle a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podléváme vodou.