Hovězí maso v ostré směsi
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Feferony |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na hranolky a za stálého míchání smažíme na oleji, až se šťáva vydusí. Zaprášíme moukou a mletou paprikou a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme do poloměkka.
- Potom k masu přidáme kečup, očištěné, nasekané feferonky, opepříme a dusíme doměkka.
- Nakonec do pokrmu vmícháme na kostičky nakrájenou okurku a oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Vše podusíme ještě 5 minut.