Vepřový guláš na zázvoru

Vepřový guláš na zázvoru - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Feferony 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 500 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, osmahneme a vmícháme rozetřený česnek a mletý zázvor. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, maso osolíme, podlijeme trochou vody a dál dusíme.
  2. Když se šťáva znovu vydusí na tuk, maso zaprášíme hladkou moukou, osmahneme ji dorůžova, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme ještě tak dlouho, až maso zcela změkne.
  3. Guláš na talířích posypeme očištěnými, nasekanými feferonkami.
  4. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.