Vepřový guláš na zázvoru
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
500 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, osmahneme a vmícháme rozetřený česnek a mletý zázvor. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, maso osolíme, podlijeme trochou vody a dál dusíme.
- Když se šťáva znovu vydusí na tuk, maso zaprášíme hladkou moukou, osmahneme ji dorůžova, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme ještě tak dlouho, až maso zcela změkne.
- Guláš na talířích posypeme očištěnými, nasekanými feferonkami.
- Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.