Vepřové ragú na rajčatech

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kečup 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý celý 2 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vepřová plec 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osmažíme a dusíme pod pokličkou do vysmahnutí šťávy.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme k masu. Osolíme je, vmícháme koření, rozetřený česnek, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. V hotovém ragú má být všechna tekutina odpařená.
  3. Nakonec přidáme podle chuti kečup a vsypeme nasekanou petrželku.
  4. Vhodnou přílohou je dušená rýže.