Vepřové ragú na rajčatech
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
2 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vepřová plec |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osmažíme a dusíme pod pokličkou do vysmahnutí šťávy.
- Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme k masu. Osolíme je, vmícháme koření, rozetřený česnek, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. V hotovém ragú má být všechna tekutina odpařená.
- Nakonec přidáme podle chuti kečup a vsypeme nasekanou petrželku.
- Vhodnou přílohou je dušená rýže.