Plněné skopové maso
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Klobása debrecínská |
100 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Skopová plec |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté skopové maso rozřízneme, upravíme na plát a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a poklademe směsí oloupané, nasekané cibule, nakrájené klobásy, nasekané petrželky a soli. Stočíme do rolády a ovážeme nití.
- Naplněné maso opečeme v pekáči na másle a oleji, osolíme, podlijeme vodou a upečeme v troubě doměkka.
- Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, obracíme a podléváme vodou.
- Upečené maso nakrájíme na porce a podáváme.