Plněné skopové maso

Ingredience


Cibule 1 ks
Klobása debrecínská 100 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej rostlinný 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Skopová plec 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté skopové maso rozřízneme, upravíme na plát a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a poklademe směsí oloupané, nasekané cibule, nakrájené klobásy, nasekané petrželky a soli. Stočíme do rolády a ovážeme nití.
  2. Naplněné maso opečeme v pekáči na másle a oleji, osolíme, podlijeme vodou a upečeme v troubě doměkka.
  3. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, obracíme a podléváme vodou.
  4. Upečené maso nakrájíme na porce a podáváme.