Gratinované mleté bifteky s lečem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kečup 1 polévková lžíce
Lečo sterilované 300 g
Maso mleté - mix 300 g
Mléko polotučné 125 ml
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 80 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem, rozmělníme a promícháme s mletým masem. Vmícháme bílek, prolisovaný česnek, pepř, sůl, vše dobře promícháme.
  2. Ze směsi vytvarujeme 4 tenčí bifteky a usmažíme je po obou stranách na pánvi na oleji.
  3. Na jiné pánvi na 2 lžících oleje zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vsypeme mletou papriku, přidáme lečo, osolíme a chvíli povaříme.
  4. Potom přidáme kečup a bifteky a vše podusíme 5 minut. Bifteky poklademe na plátky nakrájeným sýrem a pod pokličkou zvolna dusíme, až se sýr roztaví. Ihned podáváme.
  5. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.