Gratinované mleté bifteky s lečem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Lečo sterilované |
300 g |
Maso mleté - mix |
300 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
80 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem, rozmělníme a promícháme s mletým masem. Vmícháme bílek, prolisovaný česnek, pepř, sůl, vše dobře promícháme.
- Ze směsi vytvarujeme 4 tenčí bifteky a usmažíme je po obou stranách na pánvi na oleji.
- Na jiné pánvi na 2 lžících oleje zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vsypeme mletou papriku, přidáme lečo, osolíme a chvíli povaříme.
- Potom přidáme kečup a bifteky a vše podusíme 5 minut. Bifteky poklademe na plátky nakrájeným sýrem a pod pokličkou zvolna dusíme, až se sýr roztaví. Ihned podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.