Kuřecí rizoto po indicku

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrozinky 30 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kompot broskvový 200 ml
Kuře 1000 g
Mandle plátky 40 g
Máslo čerstvé 40 g
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a vložíme na část másla. Podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Měkké maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky.
  2. Propláchnutou a spařenou rýži zalijeme vodou, přidáme část másla, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
  3. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, kari koření a plátky mandlí osmahneme na másle, přidáme omyté hrozinky, kuřecí maso a znovu osmahneme. Vmícháme měkkou rýži a vše krátce podusíme.
  4. Rizoto upravíme na talíře a ozdobíme na plátky nakrájenými broskvemi.