Kuřecí rizoto po indicku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrozinky |
30 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kompot broskvový |
200 ml |
Kuře |
1000 g |
Mandle plátky |
40 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a vložíme na část másla. Podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Měkké maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky.
- Propláchnutou a spařenou rýži zalijeme vodou, přidáme část másla, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, kari koření a plátky mandlí osmahneme na másle, přidáme omyté hrozinky, kuřecí maso a znovu osmahneme. Vmícháme měkkou rýži a vše krátce podusíme.
- Rizoto upravíme na talíře a ozdobíme na plátky nakrájenými broskvemi.