Cannelloni s žampiony
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Bazalka sušená |
2 g |
Česnek |
8 stroužek |
Cibule |
60 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Olej olivový |
144 ml |
Passata (drcená rajčata) |
36 g |
Petržel kudrnka |
12 g |
Prosciutto sušené |
40 g |
Rajčata |
360 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Slanina vepřová |
120 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
185 ml |
Strouhanka |
36 g |
Sýr Fontina |
60 g |
Sýr Parmezán |
65 g |
Telecí maso mleté |
220 g |
Těstoviny Lasagne |
400 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
220 g |
Žampiony čerstvé |
60 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 110 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpálené oleji (72 ml) necháme osmahnout pokrájenou cibulku, 2 stroužky česneku a slaninu. Ke změklé cibuli poté přidáme houby, sušenou bazalku a maso. Směs osolíme a opepříme, za stálého míchání necháme osmažit. Poté přimícháme konzervovaná rajčata, petržel a vývar, vše necháme pod poklicí podusit cca 1 hodinu, pak sejmeme poklici a necháme vařit do vyvaření vývaru. Směs odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Pak vmícháme strouhanku a vejce.
- Čerstvé lasagne necháme po menším množství uvařit v osolené vodě.
- Ze 360 g rajčat, 20 g bazalky, 6 stroužků česneku, 3 lžic passaty a 72 ml olivového oleje připravíme omáčku. Rajčata rozmixujeme a postupně přidáme nasekaný česnek, passatu, olej a bylinky.
- Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno přelijeme rajčatovou omáčku.
- Plátky lasagní pokrájíme na kusy 17x12 cm, přidáme půl plátku proscuitta, posypeme fontinou a přidáme masovou náplň. Plát těsta srolujeme od kratšího konce a přendáme švem dolů do zapékací mísy.
- Ze smetany a nastrouhaného parmezánu připravíme omáčku, osolíme, opepříme, zalijeme jí cannelloni v zapékací míse.
- Vše pečeme 20 minut při 190 °C, před podáváním necháme 10 minut odstát.