Cannelloni s žampiony

Cannelloni s žampiony - obrázek

Ingredience


Bazalka 20 g
Bazalka sušená 2 g
Česnek 8 stroužek
Cibule 60 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Olej olivový 144 ml
Passata (drcená rajčata) 36 g
Petržel kudrnka 12 g
Prosciutto sušené 40 g
Rajčata 360 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Slanina vepřová 120 g
Smetana 33% (šlehačka) 185 ml
Strouhanka 36 g
Sýr Fontina 60 g
Sýr Parmezán 65 g
Telecí maso mleté 220 g
Těstoviny Lasagne 400 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 220 g
Žampiony čerstvé 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpálené oleji (72 ml) necháme osmahnout pokrájenou cibulku, 2 stroužky česneku a slaninu. Ke změklé cibuli poté přidáme houby, sušenou bazalku a maso. Směs osolíme a opepříme, za stálého míchání necháme osmažit. Poté přimícháme konzervovaná rajčata, petržel a vývar, vše necháme pod poklicí podusit cca 1 hodinu, pak sejmeme poklici a necháme vařit do vyvaření vývaru. Směs odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Pak vmícháme strouhanku a vejce.
  2. Čerstvé lasagne necháme po menším množství uvařit v osolené vodě.
  3. Ze 360 g rajčat, 20 g bazalky, 6 stroužků česneku, 3 lžic passaty a 72 ml olivového oleje připravíme omáčku. Rajčata rozmixujeme a postupně přidáme nasekaný česnek, passatu, olej a bylinky.
  4. Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno přelijeme rajčatovou omáčku.
  5. Plátky lasagní pokrájíme na kusy 17x12 cm, přidáme půl plátku proscuitta, posypeme fontinou a přidáme masovou náplň. Plát těsta srolujeme od kratšího konce a přendáme švem dolů do zapékací mísy.
  6. Ze smetany a nastrouhaného parmezánu připravíme omáčku, osolíme, opepříme, zalijeme jí cannelloni v zapékací míse.
  7. Vše pečeme 20 minut při 190 °C, před podáváním necháme 10 minut odstát.