Zuppa di pesce
Ingredience
Celer řapíkatý |
100 g |
Česnek |
4 stroužek |
Ciabatta |
4 ks |
Cibule |
60 g |
Fenykl čerstvý |
60 g |
Hřebenatka |
250 g |
Krevety tygří - loupané |
50 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Olej olivový |
80 ml |
Olihně |
150 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
15 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
300 g |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar rybí |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na polovině rozpáleného oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, celer, 2 stroužky česneku, mrkev, petrželku a necháme změknout. Osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a fenykl a necháme smažit 3 minuty. Vše poté zalijeme vínem a vaříme do jeho úplného vyvaření. Pak přimícháme rajčata, rybí vývar a uvedeme k varu. Vaříme za mírnější teploty 20 minut.
- Naplocho rozloženou oliheň lehce nakrojíme na vrchní straně do tvaru křížků, maso neprokrajujeme! Poté pokrájíme příčně na jednotlivé menší kousky. Rybí maso taktéž pokrájíme a dáme vše vařit do připravené polévky cca na 1 minutu, pak přimícháme hřebenatky a krevety a necháme další 3 minuty povařit. Osolíme a opepříme dle chuti.
- Chleba osmažíme na zbylém oleji společně s česnekem. Přendáme jej do servírovacích misek, do každé jeden plátek, zalijeme polévkou a ihned podáváme.