Zuppa di pesce

Ingredience


Celer řapíkatý 100 g
Česnek 4 stroužek
Ciabatta 4 ks
Cibule 60 g
Fenykl čerstvý 60 g
Hřebenatka 250 g
Krevety tygří - loupané 50 g
Mrkev kořen 50 g
Olej olivový 80 ml
Olihně 150 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 15 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 300 g
Víno bílé 125 ml
Vývar rybí 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na polovině rozpáleného oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, celer, 2 stroužky česneku, mrkev, petrželku a necháme změknout. Osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a fenykl a necháme smažit 3 minuty. Vše poté zalijeme vínem a vaříme do jeho úplného vyvaření. Pak přimícháme rajčata, rybí vývar a uvedeme k varu. Vaříme za mírnější teploty 20 minut.
  2. Naplocho rozloženou oliheň lehce nakrojíme na vrchní straně do tvaru křížků, maso neprokrajujeme! Poté pokrájíme příčně na jednotlivé menší kousky. Rybí maso taktéž pokrájíme a dáme vše vařit do připravené polévky cca na 1 minutu, pak přimícháme hřebenatky a krevety a necháme další 3 minuty povařit. Osolíme a opepříme dle chuti.
  3. Chleba osmažíme na zbylém oleji společně s česnekem. Přendáme jej do servírovacích misek, do každé jeden plátek, zalijeme polévkou a ihned podáváme.