Telecí po milánsku
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
36 g |
Olej olivový |
14 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
36 g |
Telecí kotlety |
8 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 38 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí kotlety zbavíme tuku a kosti a naklepeme na tenké plátky.
- Vejce rozmícháme se solí a pepřem, maso v něm omočíme. Poté obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným parmezánem. Obalené kotlety necháme 30 minut odležet v chladničce. Maso poté osmažíme na rozpáleném oleji s máslem.
- Podáváme teplé, zdobené dílky citronu.