Dušená čočka s klobásou

Dušená čočka s klobásou - obrázek

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 2 g
Cibule 60 g
Čočka jedlá 95 g
Jalovec 4 g
Klobása vepřová 850 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 36 ml
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Víno červené 185 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Klobásu necháme osmahnout na rozpáleném oleji cca 10 minut. Poté vyjmeme a k oleji přisypeme pokrájený česnek a cibuli. Smažíme do změknutí.
  2. Z měkké cibuli vmícháme rajčata, jalovec, muškát, bobkový list a chilli. Přilijeme vodu a víno. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu.
  3. Do vařící se omáčky přisypeme čočku a klobásu. Přikryté poklicí necháme dusit do změknutí čočky, cca 40 minut. Občas promícháme, aby se čočka nepřipálila, v případě potřeby podlijeme trochou vody.