Dušená čočka s klobásou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
2 g |
Cibule |
60 g |
Čočka jedlá |
95 g |
Jalovec |
4 g |
Klobása vepřová |
850 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
36 ml |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Víno červené |
185 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Klobásu necháme osmahnout na rozpáleném oleji cca 10 minut. Poté vyjmeme a k oleji přisypeme pokrájený česnek a cibuli. Smažíme do změknutí.
- Z měkké cibuli vmícháme rajčata, jalovec, muškát, bobkový list a chilli. Přilijeme vodu a víno. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu.
- Do vařící se omáčky přisypeme čočku a klobásu. Přikryté poklicí necháme dusit do změknutí čočky, cca 40 minut. Občas promícháme, aby se čočka nepřipálila, v případě potřeby podlijeme trochou vody.