Hovězí maso na česneku

Hovězí maso na česneku - obrázek

Ingredience


Česnek 50 g
Cibule 200 g
Hovězí maso přední 750 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 25 g
Tuk 100 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji na slanině rozkrájené na kostičky a roztavené na tuku. Do cibule vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Maso podlijeme vlažnou vodou, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas promícháme a doléváme teplou vodou.
  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a po rozmíchání nejméně 20 minut vaříme.
  4. Nakonec šťávu přisolíme, procedíme zpět na maso a vše ještě krátce povaříme.