Hovězí maso na česneku
Ingredience
Česnek |
50 g |
Cibule |
200 g |
Hovězí maso přední |
750 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
100 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji na slanině rozkrájené na kostičky a roztavené na tuku. Do cibule vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Maso podlijeme vlažnou vodou, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas promícháme a doléváme teplou vodou.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a po rozmíchání nejméně 20 minut vaříme.
- Nakonec šťávu přisolíme, procedíme zpět na maso a vše ještě krátce povaříme.