Fazolová polévka se sýrem

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Fazole bílé 400 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Sůl 1 špetka
Sýr balkánský 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a chvíli dusíme.
  2. Zalijeme drcenými rajčaty a vývarem, přivedeme k varu.
  3. Vaříme asi 5 minut a přidáme bílé sterilované fazole, scezené.
  4. Prohřejeme, dochutíme bazalkou, oregánem a chilli. Dle potřeby osolíme a opepříme.
  5. Servírujeme ozdobené balkánským sýrem nebo ricottou, posypané petrželkou.