Fazolová polévka se sýrem
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé |
400 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr balkánský |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a chvíli dusíme.
- Zalijeme drcenými rajčaty a vývarem, přivedeme k varu.
- Vaříme asi 5 minut a přidáme bílé sterilované fazole, scezené.
- Prohřejeme, dochutíme bazalkou, oregánem a chilli. Dle potřeby osolíme a opepříme.
- Servírujeme ozdobené balkánským sýrem nebo ricottou, posypané petrželkou.