Italské carpaccio

Italské carpaccio - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 36 ml
Hořčice Dijonská 18 g
Hovězí svíčková 700 g
Kapary 36 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 12 ml
Sůl 1 špetka
Tabasco 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso necháme ztuhnout v mrazničce, poté ho nakrájíme na velice tenounké plátky, které přendáme na servírovací talíře.
  2. Hořčici, citrónovou šťávu a žloutek rozmixujeme a postupně vmícháváme olej. Do vzniklé majonézy všleháme smetanu, osolíme a opepříme, přidáme tabasco.
  3. Nakrájené maso servírujeme přelité majonézou a zdobené kapary.