Italské carpaccio
Ingredience
Citronová šťáva |
36 ml |
Hořčice Dijonská |
18 g |
Hovězí svíčková |
700 g |
Kapary |
36 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
12 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tabasco |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso necháme ztuhnout v mrazničce, poté ho nakrájíme na velice tenounké plátky, které přendáme na servírovací talíře.
- Hořčici, citrónovou šťávu a žloutek rozmixujeme a postupně vmícháváme olej. Do vzniklé majonézy všleháme smetanu, osolíme a opepříme, přidáme tabasco.
- Nakrájené maso servírujeme přelité majonézou a zdobené kapary.