Dušené kořeněné brambory

Dušené kořeněné brambory - obrázek

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 800 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova.
  2. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, sůl, koření a přilijeme tolik vody, aby sahala do poloviny brambor. Brambory dusíme pod pokličkou doměkka a do odpaření vody.
  3. Podáváme jako přílohu, posypané nasekanou pažitkou.