Vídeňské houskové knedlíky
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
Žemle tuková |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemle nakrájíme na kostičky, polijeme rozehřátým máslem a zlehka promícháme.
- Vejce rozšleháme s mlékem a solí a nalijeme na žemle. Přisypeme hrubou mouku, promícháme a necháme chvíli stát.
- Z těsta vytvarujeme 8 knedlíků, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a za občasného obracení vaříme asi 10 minut.
- Uvařené knedlíky vyjmeme a rozkrojíme na poloviny.
- Podáváme jako přílohu.