Vídeňské houskové knedlíky

Ingredience


Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hrubá 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
Žemle tuková 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemle nakrájíme na kostičky, polijeme rozehřátým máslem a zlehka promícháme.
  2. Vejce rozšleháme s mlékem a solí a nalijeme na žemle. Přisypeme hrubou mouku, promícháme a necháme chvíli stát.
  3. Z těsta vytvarujeme 8 knedlíků, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a za občasného obracení vaříme asi 10 minut.
  4. Uvařené knedlíky vyjmeme a rozkrojíme na poloviny.
  5. Podáváme jako přílohu.