Tvarohové nudle

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh tučný 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál nasypeme mouku, přidáme vejce a mouku do nich nožem vmícháváme. Vypracujeme tužší těsto, do kterého podle potřeby přidáme 1 lžíci vody.
  2. Z těsta vyválíme tenký plát a necháme jej proschnout. Z plátu potom nakrájíme pruhy široké 5 cm, složíme jich 5 na sebe a nakrájíme nudle široké asi 1 cm. Necháme je usušit na vále.
  3. Nudle vsypeme do hrnce s vařící osolenou vodou, ihned promícháme a uvaříme doměkka.
  4. Uvařené nudle scedíme a po okapání omastíme rozehřátým máslem. Promícháme je s rozdrobeným měkkým tvarohem a podáváme jako přílohu k perkeltu.