Tvarohové nudle
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh tučný |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na vál nasypeme mouku, přidáme vejce a mouku do nich nožem vmícháváme. Vypracujeme tužší těsto, do kterého podle potřeby přidáme 1 lžíci vody.
- Z těsta vyválíme tenký plát a necháme jej proschnout. Z plátu potom nakrájíme pruhy široké 5 cm, složíme jich 5 na sebe a nakrájíme nudle široké asi 1 cm. Necháme je usušit na vále.
- Nudle vsypeme do hrnce s vařící osolenou vodou, ihned promícháme a uvaříme doměkka.
- Uvařené nudle scedíme a po okapání omastíme rozehřátým máslem. Promícháme je s rozdrobeným měkkým tvarohem a podáváme jako přílohu k perkeltu.