Kapr v sardelové marinádě

Ingredience


Cibule 20 g
Cukr krupice 1 špetka
Kapr obecný 400 g
Majonéza 150 g
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 0.5 kávová lžička
Okurky nakládané 30 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Sardelová pasta 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce kapra osušíme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na části oleje. Porce vyjmeme a vykostíme.
  2. Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou okurku. Vmícháme sardelovou pastu a necháme vychladnout.
  3. Studené porce kapra upravíme na talířky a přelijeme majonézou promíchanou se sardelovou směsí, mlékem, cukrem, octem a solí. Necháme několik hodin proležet.
  4. Před podáváním ozdobíme každou porci dílkem vařeného vejce a snítkou petrželky.