Kapr v sardelové marinádě
Ingredience
Cibule |
20 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kapr obecný |
400 g |
Majonéza |
150 g |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
0.5 kávová lžička |
Okurky nakládané |
30 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Sardelová pasta |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce kapra osušíme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na části oleje. Porce vyjmeme a vykostíme.
- Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou okurku. Vmícháme sardelovou pastu a necháme vychladnout.
- Studené porce kapra upravíme na talířky a přelijeme majonézou promíchanou se sardelovou směsí, mlékem, cukrem, octem a solí. Necháme několik hodin proležet.
- Před podáváním ozdobíme každou porci dílkem vařeného vejce a snítkou petrželky.