Jehněčí kotlety na tymiánu s restovanou zeleninou

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule červená 1 ks
Fazolové lusky zelené 200 g
Jehněčí hřbet 800 g
Olej rostlinný 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Shiitake houby 150 g
Slanina vepřová 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 ks
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný a omytý jehněčí hřbet nakrájíme na kotletky, okořeníme čerstvým tymiánem, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme naložené v oleji do druhého dne marinovat.
  2. Připravené kotlety opečeme po obou stranách na pánvi.
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na dílky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, houby shitake nakrájíme na kousky a fazolky překrájíme. Vše opečeme na slanině nakrájené na kostičky. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
  4. Kotletky upravíme na talíře a podáváme s restovanou zeleninovou směsí.