Jehněčí kotlety na tymiánu s restovanou zeleninou
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Jehněčí hřbet |
800 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Shiitake houby |
150 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný a omytý jehněčí hřbet nakrájíme na kotletky, okořeníme čerstvým tymiánem, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme naložené v oleji do druhého dne marinovat.
- Připravené kotlety opečeme po obou stranách na pánvi.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na dílky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, houby shitake nakrájíme na kousky a fazolky překrájíme. Vše opečeme na slanině nakrájené na kostičky. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
- Kotletky upravíme na talíře a podáváme s restovanou zeleninovou směsí.