Krůtí ragú v pivní omáčce
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibule červená |
2 ks |
Fazolky mražené |
400 g |
Krůtí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
350 ml |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
350 ml |
Zakysaná smetana |
125 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Fazolky povaříme v osolené vodě asi 5 minut, propláchneme studenou vodu a necháme okapat.
- Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, máslo, vložíme krůtí maso a opečeme je. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou, zamícháme a opékáme asi 2 minuty.
- Potom přilijeme pivo, vývar, přidáme fazolky a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu, omytá, na kostičky nakrájená rajčata a necháme jen přejít varem.
- Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme nasekanou petrželkou.