Krůtí ragú v pivní omáčce

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibule červená 2 ks
Fazolky mražené 400 g
Krůtí prsa 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 350 ml
Rajčata 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 350 ml
Zakysaná smetana 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Fazolky povaříme v osolené vodě asi 5 minut, propláchneme studenou vodu a necháme okapat.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, máslo, vložíme krůtí maso a opečeme je. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou, zamícháme a opékáme asi 2 minuty.
  3. Potom přilijeme pivo, vývar, přidáme fazolky a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu, omytá, na kostičky nakrájená rajčata a necháme jen přejít varem.
  4. Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme nasekanou petrželkou.