Filety ze pstruha s pepřovou omáčkou

Ingredience


Koření na ryby 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 140 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř cayenský 0.5 kávová lžička
Pstruh 600 g
Rajčata 2 ks
Šalotka 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 400 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z očištěných a omytých pstruhů nakrájíme filety, osolíme je a obalíme v hladké mouce. Porce opečeme po obou stranách v pánvi na másle.
  2. Příprava omáčky: Oloupanou šalotku jemně nakrájíme a orestujeme na části másla. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme do zhoustnutí.
  3. Na zbylém másle orestujeme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a rajčata, zalijeme scezenou omáčkou, okořeníme rybím kořením a cayenským pepřem.
  4. Omáčku podáváme k opečeným filetům.
  5. Vhodnou přílohou jsou špenátové brambory.