Filety ze pstruha s pepřovou omáčkou
Ingredience
Koření na ryby |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
140 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
0.5 kávová lžička |
Pstruh |
600 g |
Rajčata |
2 ks |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
400 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z očištěných a omytých pstruhů nakrájíme filety, osolíme je a obalíme v hladké mouce. Porce opečeme po obou stranách v pánvi na másle.
- Příprava omáčky: Oloupanou šalotku jemně nakrájíme a orestujeme na části másla. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme do zhoustnutí.
- Na zbylém másle orestujeme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a rajčata, zalijeme scezenou omáčkou, okořeníme rybím kořením a cayenským pepřem.
- Omáčku podáváme k opečeným filetům.
- Vhodnou přílohou jsou špenátové brambory.