Kuře pečené ve slanině
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bobkový list |
2 ks |
Kuře |
1200 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté kuře naporcujeme a částečně vykostíme. Maso osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, rozemnutou majoránkou a poklademe kousky bobkového listu.
- Do plátků anglické slaniny bez kůže zabalíme připravené porce kuřete, ovážeme nití, vložíme na pekáč a pečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso obracíme a podléváme trochou vody.
- Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.