Vepřové řízky s hráškem a šunkou
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme a mírně naklepeme. Osolíme, poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na rozehřátém másle. Řízky opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Před koncem dušení přidáme okapaný hrášek.
- Šunku nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle. Při podávání jí posypeme pokrm.
- Vhodnou přílohou je dušená rýže.