Vepřové řízky s hráškem a šunkou

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 200 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Vepřová kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme a mírně naklepeme. Osolíme, poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na rozehřátém másle. Řízky opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Před koncem dušení přidáme okapaný hrášek.
  2. Šunku nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle. Při podávání jí posypeme pokrm.
  3. Vhodnou přílohou je dušená rýže.