Špenátový nákyp s uzeným kuřecím masem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kuřecí maso uzené 250 g
Máslo čerstvé 100 g
Rohlíky bílé 2 ks
Špenátový protlak mražený 600 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát částečně rozmrazíme a podusíme s malým množstvím vody. Rohlíky navlhčíme vodou, vymačkáme, rozmělníme a přidáme ke špenátu. Vmícháme 50 g másla, žloutky, utřený česnek, koření a nadrobno nakrájené uzené kuřecí maso. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Směs vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Nákyp zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme pokapaný rozpuštěným máslem.