Špenátový nákyp s uzeným kuřecím masem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kuřecí maso uzené |
250 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Špenátový protlak mražený |
600 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát částečně rozmrazíme a podusíme s malým množstvím vody. Rohlíky navlhčíme vodou, vymačkáme, rozmělníme a přidáme ke špenátu. Vmícháme 50 g másla, žloutky, utřený česnek, koření a nadrobno nakrájené uzené kuřecí maso. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Směs vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Nákyp zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme pokapaný rozpuštěným máslem.