Drůbeží játra nadivoko

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Česnek 2 stroužek
Játra drůbeží 300 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Rajčata 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Víno červené 100 ml
Voda pitná 250 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá játra osolíme, opepříme a opékáme v pánvi na oleji asi 5 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme v pánvi, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby a očištěný, na kolečka nakrájený pórek, nasekaný česnek a tymián. Nakonec vmícháme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Přilijeme víno, trochu vody a vše chvíli podusíme. Potom přidáme opečená játra a jen prohřejeme.
  2. Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.