Drůbeží játra nadivoko
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Česnek |
2 stroužek |
Játra drůbeží |
300 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Víno červené |
100 ml |
Voda pitná |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá játra osolíme, opepříme a opékáme v pánvi na oleji asi 5 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme v pánvi, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby a očištěný, na kolečka nakrájený pórek, nasekaný česnek a tymián. Nakonec vmícháme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Přilijeme víno, trochu vody a vše chvíli podusíme. Potom přidáme opečená játra a jen prohřejeme.
- Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.