Omáčka na maso Aurore
Ingredience
Houby čerstvé |
100 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Protlak rajčatový |
150 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme studeným vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a pomalu přivedeme k varu. Občas ode dna promícháme. Okořeníme mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se část tekutiny odpařila.
- Omáčku odstavíme, scedíme přes jemné sítko a vmícháme rajčatový protlak. Ještě jednou necháme projít varem. Do hotové omáčky vmícháme 1 lžíci másla.