Sledi na červeném víně
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
2 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý celý |
5 ks |
Sleď čerstvý |
1500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
250 ml |
Vývar rybí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme koření, vložíme očištěné a omyté filety ze sleďů a vše dusíme asi 15 minut. Během dušení filety podléváme vínem. Měkké maso vyjmeme na nahřátou mísu.
- Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a rozvaříme ji s rybím vývarem. Chvíli povaříme a přecedíme na sledě.
- Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.