Sledi na červeném víně

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hřebíček 2 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý celý 5 ks
Sleď čerstvý 1500 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 250 ml
Vývar rybí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme koření, vložíme očištěné a omyté filety ze sleďů a vše dusíme asi 15 minut. Během dušení filety podléváme vínem. Měkké maso vyjmeme na nahřátou mísu.
  2. Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a rozvaříme ji s rybím vývarem. Chvíli povaříme a přecedíme na sledě.
  3. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.