Mrkvová polévka s pomerančovým likérem

Ingredience


Cibule 250 g
Likér pomerančový 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 500 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pomerančová šťáva 250 ml
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 1 l
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, na klínky nakrájenou cibuli smažíme na másle 5 minut. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
  2. Polévku scedíme, zeleninu rozmixujeme a smícháme s vývarem. Přilijeme pomerančový likér, pomerančovou šťávu a podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme trochou worcesteru.
  3. Polévku na talířích ozdobíme ušlehanou smetanou.