Mrkvová polévka s pomerančovým likérem
Ingredience
Cibule |
250 g |
Likér pomerančový |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
500 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
250 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
1 l |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, na klínky nakrájenou cibuli smažíme na másle 5 minut. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
- Polévku scedíme, zeleninu rozmixujeme a smícháme s vývarem. Přilijeme pomerančový likér, pomerančovou šťávu a podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme trochou worcesteru.
- Polévku na talířích ozdobíme ušlehanou smetanou.