Omáčka s ústřicemi
Ingredience
Bešamel |
600 ml |
Omáčka rybí |
70 ml |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Ústřice |
12 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 1 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bešamel smícháme se smetanou a přivedeme k varu. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Teprve nyní vmícháme rybí omáčku. Již nevaříme. Dle vlastní chuti osolíme a opepříme.
- Ústřice ohřejeme v jejich vlastním nálevu. Pouze ohřejeme, nevaříme. Slijeme vodu a okapané ústřice upravíme na talíře a přelijeme bešamelovou smetanovou omáčkou. Na 1 porci počítáme s 3 ústřicemi.