Omáčka Soubise se smetanou

Ingredience


Cibule 500 g
Cukr krupice 2 špetka
Máslo čerstvé 80 g
Pepř bílý 1 špetka
Rýže předvařená (parboiled) 150 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vroucí vody nasypeme pokrájenou bílou cibuli a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
  2. V kastrůlku rozpustíme máslo, přilijeme bílý vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli, cukr, sůl a bílý pepř. Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou asi 20 minut, aby byla rýže měkká. Omáčku s rýží propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme.
  3. Do hotové omáčky vmícháme 2 lžíce másla a sladkou smetanu.