Omáčka Soubise se smetanou
Ingredience
Cibule |
500 g |
Cukr krupice |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Rýže předvařená (parboiled) |
150 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vroucí vody nasypeme pokrájenou bílou cibuli a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
- V kastrůlku rozpustíme máslo, přilijeme bílý vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli, cukr, sůl a bílý pepř. Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou asi 20 minut, aby byla rýže měkká. Omáčku s rýží propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme.
- Do hotové omáčky vmícháme 2 lžíce másla a sladkou smetanu.