Koláčky z müsli

Ingredience


Cukr krupice 72 g
Hrozinky 24 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Máslo arašídové 60 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 50 g
Muesli 2 šálek
Ořechy vlašské 36 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Tukem vymažeme plech, ve kterém budeme péct.
  2. V míse šlehačem vytřeme máslo s cukrem, poté přidáme vejce a arašídové máslo.
  3. Prosetou mouku, skořici, prášek do pečiva a sůl smícháme s hotovou müsli směsí. Nakonec vmícháme vlašské ořechy a rozinky.
  4. Na připraveném plechu vytvoříme polévkovou lžící ze směsi hromádky, vzdálené od sebe cca 2,5 cm. Každou hromádku vytvarujeme lžící do kulata.
  5. Po 15 minutách pečení se nám koláčky zbarví dozlatova. Po vychladnutí můžeme koláčky podávat.