Koláčky z müsli
Ingredience
Cukr krupice |
72 g |
Hrozinky |
24 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Máslo arašídové |
60 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
50 g |
Muesli |
2 šálek |
Ořechy vlašské |
36 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Tukem vymažeme plech, ve kterém budeme péct.
- V míse šlehačem vytřeme máslo s cukrem, poté přidáme vejce a arašídové máslo.
- Prosetou mouku, skořici, prášek do pečiva a sůl smícháme s hotovou müsli směsí. Nakonec vmícháme vlašské ořechy a rozinky.
- Na připraveném plechu vytvoříme polévkovou lžící ze směsi hromádky, vzdálené od sebe cca 2,5 cm. Každou hromádku vytvarujeme lžící do kulata.
- Po 15 minutách pečení se nám koláčky zbarví dozlatova. Po vychladnutí můžeme koláčky podávat.