Opékaná rajčata se smetanou
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme a příčně rozkrojíme na poloviny.
- Na oleji na pánvi zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme nakrájená rajčata, osolíme a zapékáme asi 3 minuty.
- Potom rajčata obrátíme, podlijeme smetanou a ještě chvíli opékáme. Pánví občas potřeseme, aby se smetana promíchala s rajčatovou šťávou.
- Podáváme jako přílohu k masům.