Tykev s rajčaty na smetaně

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Polévkové kostky Vitana 0.5 ks
Rajčata 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Tykev 500 g
Voda pitná 0.5 l
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou tykev nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy, osolíme, okyselíme octem a necháme asi 1 hodinu stát.
  2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou tykev, zamícháme a podlijeme vodou. Přidáme kousek bujónu a dusíme pod pokličkou.
  3. Omytá rajčata podusíme v malém množství vody, prolisujeme a přidáme k tykvi. Vše ještě krátce podusíme. Nakonec pokrm přisolíme, ochutíme octem a cukrem a na talířích přelijeme zakysanou smetanou.
  4. Podáváme jako přílohu k masu.