Zelenina v bešamelu s vejci
Ingredience
Kedlubna |
100 g |
Květák |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, v hrnci zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka.
- Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Podle potřeby přilijeme trochu vývaru ze zeleniny.
- Do omáčky vmícháme uvařenou, okapanou zeleninu a prohřejeme ji. Přidáme natvrdo uvařená, na čtvrtky nakrájená vejce, omytá, na dílky nakrájená rajčata, podle chuti přisolíme a znovu jen prohřejeme.