Zelenina v bešamelu s vejci

Ingredience


Kedlubna 100 g
Květák 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Mrkev kořen 200 g
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, v hrnci zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka.
  2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Podle potřeby přilijeme trochu vývaru ze zeleniny.
  3. Do omáčky vmícháme uvařenou, okapanou zeleninu a prohřejeme ji. Přidáme natvrdo uvařená, na čtvrtky nakrájená vejce, omytá, na dílky nakrájená rajčata, podle chuti přisolíme a znovu jen prohřejeme.