Salát Urnebes s balkánským sýrem

Ingredience


Ajvar 80 g
Česnek 3 stroužek
Kajmak 50 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr balkánský 400 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do větší mísy nastrouháme nebo rozdrobíme balkánský sýr.
  2. Česnek nakrájíme nadrobno nebo na tenké plátky a spolu s olejem a paprikou přidáme k sýru.
  3. V druhé misce utřeme žloutek s kajmakem, ostrým ajvarem a bílým pepřem.
  4. Tuto směs přidáme k sýru a vše dobře promícháme.
  5. Pokud je balkánský sýr dostatečně slaný, už nepřisolujeme.
  6. Salát by měl mít konzistenci pomazánky.
  7. Servírujeme ho tak, že lžící vytvarujeme na talíř kopečky salátu a podáváme k pečivu.