Salát Urnebes s balkánským sýrem
Ingredience
Ajvar |
80 g |
Česnek |
3 stroužek |
Kajmak |
50 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr balkánský |
400 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do větší mísy nastrouháme nebo rozdrobíme balkánský sýr.
- Česnek nakrájíme nadrobno nebo na tenké plátky a spolu s olejem a paprikou přidáme k sýru.
- V druhé misce utřeme žloutek s kajmakem, ostrým ajvarem a bílým pepřem.
- Tuto směs přidáme k sýru a vše dobře promícháme.
- Pokud je balkánský sýr dostatečně slaný, už nepřisolujeme.
- Salát by měl mít konzistenci pomazánky.
- Servírujeme ho tak, že lžící vytvarujeme na talíř kopečky salátu a podáváme k pečivu.