Papriky s ovčím sýrem
Ingredience
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika zelená |
20 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
0.5 kg |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Připravíme si sladké bílé nebo zelené papriky, seřízneme jim vršky a vydlabeme jádřince. Umyjeme je a vypláchneme tekoucí vodou.
- Do misky nastrouháme nahrubo ovčí nebo balkánský sýr, přidáme k němu syrová vejce, přisolíme podle toho, jaký sýr jsme použili. Pokud jsme použili balkánský sýr, už nesolíme.
- Touto dobře promíchanou směsí naplníme papriky, které opatrně pokládáme na pánev do rozpáleného oleje, zakryjeme pokličkou a opečeme je ze všech stran tak, aby chytly zlatavou barvu.