Grilovaný filet z tuňáka
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Čočka klíčky |
100 g |
Máslo bylinkové |
50 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Ředkev |
150 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák obecný |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 17 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nejprve oloupeme ředkev, kterou nakrájíme na nudličky a vložíme do studené vody. Nakrájíme dužinu rajčat a smícháme s klíčky a připravenou okapanou ředkví, osolíme, opepříme, přidáme ocet a olej.
- Filet z tuňáka osolíme, opepříme a grilujeme na roštu potřeném olejem asi 1O minut. Když je maso skoro hotové, položíme na každou filetu kousek bylinkového másla.
- Filet servírujeme na plátku salátu posypaný trochou připraveného salátu z ředkve a klíčků.