Grilovaný filet z tuňáka

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Čočka klíčky 100 g
Máslo bylinkové 50 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Ředkev 150 g
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 špetka
Tuňák obecný 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve oloupeme ředkev, kterou nakrájíme na nudličky a vložíme do studené vody. Nakrájíme dužinu rajčat a smícháme s klíčky a připravenou okapanou ředkví, osolíme, opepříme, přidáme ocet a olej.
  2. Filet z tuňáka osolíme, opepříme a grilujeme na roštu potřeném olejem asi 1O minut. Když je maso skoro hotové, položíme na každou filetu kousek bylinkového másla.
  3. Filet servírujeme na plátku salátu posypaný trochou připraveného salátu z ředkve a klíčků.