Závitky ze skopového masa s klobásou a sardelovou pastou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jalovec |
8 ks |
Klobása - Čabajka |
100 g |
Libeček |
1 hrst |
Nové koření celé |
8 ks |
Pepř černý celý |
8 ks |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Sardelová pasta |
1 polévková lžíce |
Skopové maso přední |
400 g |
Tuk |
80 g |
Voda pitná |
2 dl |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky skopového masa naklepeme, potřeme sardelovou pastou, poklademe kolečky cibule a plátky klobásy. Posypeme nakrájeným libečkem.
- Svineme, převážeme nití a osmahneme na tuku ze všech stran, pak je osolíme, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, okořeníme, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme, závitky vložíme zpět a prohřejeme. Ozdobíme nasekanou petrželkou.