Závitky ze skopového masa s klobásou a sardelovou pastou

Ingredience


Cibule 1 ks
Jalovec 8 ks
Klobása - Čabajka 100 g
Libeček 1 hrst
Nové koření celé 8 ks
Pepř černý celý 8 ks
Petržel kudrnka 1 hrst
Sardelová pasta 1 polévková lžíce
Skopové maso přední 400 g
Tuk 80 g
Voda pitná 2 dl
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky skopového masa naklepeme, potřeme sardelovou pastou, poklademe kolečky cibule a plátky klobásy. Posypeme nakrájeným libečkem.
  2. Svineme, převážeme nití a osmahneme na tuku ze všech stran, pak je osolíme, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, okořeníme, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme, závitky vložíme zpět a prohřejeme. Ozdobíme nasekanou petrželkou.