Plněné přímořské artyčoky

Ingredience


Artyčoky 8 ks
Česnek 3 stroužek
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé artyčoky necháme ponořené 1 hodinu ve studené vodě, a tím odstraníme jejich hořkost. Po hodině je vyjmeme z vody, a aby se otevřely, s každým postupně bouchneme o desku stolu.
  2. Náplň do artyčoků připravíme takto: čerstvou strouhanku smícháme s olejem, nadrobno nakrájeným česnekem a petrželkou. Osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Naplněné artyčoky poskládáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly skoro celé ponořené. Vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny.
  4. Uvařené artyčoky vyndáme na talíř.
  5. Do misky nastrouháme tvrdý sýr, promícháme ho s rozmačkaným vařeným vajíčkem a touto směsí před podáváním artyčoky posypeme.