Tradiční cookies
Ingredience
Cukr krupice |
144 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka polohrubá |
300 g |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tresť vanilková |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse smícháme cukr, máslo a vanilkový extrakt do nadýchané pěny. Za stálého míchání přidáme jedno vejce.
- Do našlehané směsi přidáváme mléko, drcený muškátový oříšek a zbylé sypké směsi.
- Hotové těsto ponecháme 30 minut v chladničce.
- Mezitím předehřejeme troubu na 180°C a plech vyložíme pečicím papírem..
- Když je těsto dostatečně odpočinuté, vyválíme tenkou placku o šíři několika milimetrů. Vykrajujeme formičkou na cukroví kolečka, která pokládáme na připravený plech dostatečně daleko od sebe. Nakonec jednotlivá kolečka zlehka posypeme cukrem.
- Cookies pečeme 12 minut dozlatova. Podáváme vychladlé.