Tradiční cookies

Ingredience


Cukr krupice 144 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka polohrubá 300 g
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme cukr, máslo a vanilkový extrakt do nadýchané pěny. Za stálého míchání přidáme jedno vejce.
  2. Do našlehané směsi přidáváme mléko, drcený muškátový oříšek a zbylé sypké směsi.
  3. Hotové těsto ponecháme 30 minut v chladničce.
  4. Mezitím předehřejeme troubu na 180°C a plech vyložíme pečicím papírem..
  5. Když je těsto dostatečně odpočinuté, vyválíme tenkou placku o šíři několika milimetrů. Vykrajujeme formičkou na cukroví kolečka, která pokládáme na připravený plech dostatečně daleko od sebe. Nakonec jednotlivá kolečka zlehka posypeme cukrem.
  6. Cookies pečeme 12 minut dozlatova. Podáváme vychladlé.