Bretaňské sušenky

Ingredience


Cukr krupice 108 g
Máslo čerstvé 190 g
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 280 g
Tuk rostlinný 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oddělíme žloutky od bílků. Polevu vytvoříme smícháním jedné polévkové lžíce žloutků s mlékem.
  2. Vezmeme mísu, do které nasypeme cukr, máslo a zbytek žloutků, za stálého míchání přisypáváme mouku, důkladně prohněteme, aby nám vzniklo vláčné těsto.
  3. Předehřejeme troubu na 180 °C a plech na pečení vymažeme tukem.
  4. Těsto vyválíme a formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka, která pokládáme na připravený plech. Nakonec jednotlivé kolečka potřeme připravenou polevou.
  5. Pečeme 15 minut. Sušenky podáváme vychladlé.