Bretaňské sušenky
Ingredience
Cukr krupice |
108 g |
Máslo čerstvé |
190 g |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
280 g |
Tuk rostlinný |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oddělíme žloutky od bílků. Polevu vytvoříme smícháním jedné polévkové lžíce žloutků s mlékem.
- Vezmeme mísu, do které nasypeme cukr, máslo a zbytek žloutků, za stálého míchání přisypáváme mouku, důkladně prohněteme, aby nám vzniklo vláčné těsto.
- Předehřejeme troubu na 180 °C a plech na pečení vymažeme tukem.
- Těsto vyválíme a formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka, která pokládáme na připravený plech. Nakonec jednotlivé kolečka potřeme připravenou polevou.
- Pečeme 15 minut. Sušenky podáváme vychladlé.