Cibulky s marinádou z rajčat

Ingredience


Bobkový list 4 ks
Cibulka jarní 1 kg
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hřebíček 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 dl
Pepř černý celý 10 ks
Rajčata 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulky očistíme, umyjeme a dáme vařit. Jakmile voda začne vařit, cibulky scedíme, vložíme nazpět do hrnce, zalijeme znovu horkou vodou a vaříme doměkka přibližně 15 minut. Měkké cibulky znovu scedíme a necháme je vychladit.
  2. Mezitím připravíme marinádu: bobkový list, celý pepř a hřebíček povaříme ve 1/4 litru vody. Koření vyjmeme a do tohoto vývaru přilijeme ještě 1/2 litru vody a spařená oloupaná rajčata, která jsme nakrájeli na malé kostky.
  3. Mouku s olejem vymícháme dohladka a za stálého míchání přidáme do kořeněného vývaru, který vaříme ještě 20 minut. Vývar dochutíme solí a cukrem.
  4. Touto marinádou přeléváme cibulky.