Cibulky s marinádou z rajčat
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Cibulka jarní |
1 kg |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hřebíček |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý celý |
10 ks |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibulky očistíme, umyjeme a dáme vařit. Jakmile voda začne vařit, cibulky scedíme, vložíme nazpět do hrnce, zalijeme znovu horkou vodou a vaříme doměkka přibližně 15 minut. Měkké cibulky znovu scedíme a necháme je vychladit.
- Mezitím připravíme marinádu: bobkový list, celý pepř a hřebíček povaříme ve 1/4 litru vody. Koření vyjmeme a do tohoto vývaru přilijeme ještě 1/2 litru vody a spařená oloupaná rajčata, která jsme nakrájeli na malé kostky.
- Mouku s olejem vymícháme dohladka a za stálého míchání přidáme do kořeněného vývaru, který vaříme ještě 20 minut. Vývar dochutíme solí a cukrem.
- Touto marinádou přeléváme cibulky.