Omáčka Villeroy
Ingredience
Houby čerstvé |
100 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme s máslem, orestujeme a podlijeme vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a vaříme asi hodinu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Můžeme přisolit. Odstavíme a důkladně rozmixujeme.
- Vmícháme lžíci másla a omáčku na mírném ohni odpařujeme tak dlouho, až se nám chytá vařečky. Za stálého míchání to trvá přibližně 15 minut.
- Takto připravenou omáčku používáme výhradně k obalování různých pokrmů před smažením.