Omáčka Villeroy

Ingredience


Houby čerstvé 100 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme s máslem, orestujeme a podlijeme vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a vaříme asi hodinu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Můžeme přisolit. Odstavíme a důkladně rozmixujeme.
  2. Vmícháme lžíci másla a omáčku na mírném ohni odpařujeme tak dlouho, až se nám chytá vařečky. Za stálého míchání to trvá přibližně 15 minut.
  3. Takto připravenou omáčku používáme výhradně k obalování různých pokrmů před smažením.