Tenké plátky

Ingredience


Cukr krupice 144 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 70 g
Mouka polohrubá 250 g
Růžová voda 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme plechy na pečení, na které položíme pečící papír. Troubu předehřejeme na 190 °C.
  2. Změklé máslo smícháme s ostatními přísadami. Mícháme, dokud nevznikne vláčné těsto.
  3. Těsto uválíme do dvou šišek a dáme na 1 hodinu vychladnout. Když nám těsto dostatečně vychladlo, nakrájíme ho na slabé plátky. Plátky pokládáme na připravený plech dostatečně daleko od sebe. Jednotlivé plátky posypeme cukrem. Pečeme 10 minut dozlatova.