Tenké plátky
Ingredience
Cukr krupice |
144 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Růžová voda |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Připravíme plechy na pečení, na které položíme pečící papír. Troubu předehřejeme na 190 °C.
- Změklé máslo smícháme s ostatními přísadami. Mícháme, dokud nevznikne vláčné těsto.
- Těsto uválíme do dvou šišek a dáme na 1 hodinu vychladnout. Když nám těsto dostatečně vychladlo, nakrájíme ho na slabé plátky. Plátky pokládáme na připravený plech dostatečně daleko od sebe. Jednotlivé plátky posypeme cukrem. Pečeme 10 minut dozlatova.