Omáčka Villeroy rajčatová
Ingredience
Houby čerstvé |
100 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
300 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nakrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni hodinu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Lehce osolíme.
- Vařenou omáčku odstavíme z ohně a důkladně rozmixujeme. Vmícháme lžíci másla a 300 ml hustého rajčatového protlaku, ještě krátce povaříme, aby omáčka měla správnou krémovou konzistenci. Je-li řidší, povaříme trochu déle, aby se přebytečná tekutina odpařila.