Omáčka Villeroy rajčatová

Ingredience


Houby čerstvé 100 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 300 ml
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nakrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni hodinu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Lehce osolíme.
  2. Vařenou omáčku odstavíme z ohně a důkladně rozmixujeme. Vmícháme lžíci másla a 300 ml hustého rajčatového protlaku, ještě krátce povaříme, aby omáčka měla správnou krémovou konzistenci. Je-li řidší, povaříme trochu déle, aby se přebytečná tekutina odpařila.