Petrželová omáčka

Ingredience


Máslo čerstvé 300 g
Mléko plnotučné 50 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Petržel kudrnka 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 600 ml
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpustíme 50 gramů másla, zasypeme moukou a krátce orestujeme. Podlijeme mlékem a oběma vývary, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut.
  2. Odstavíme z ohně a teprve nyní vmícháme do omáčky 250 gramů čerstvého másla.
  3. V rendlíku povaříme 5 minut listy z petržele a scedíme. Odvar z listů přimícháme do omáčky. Nakonec vmícháme posekanou petrželku kudrnku.
  4. Omáčka je vhodná k telecímu masu.