Petrželová omáčka
Ingredience
Máslo čerstvé |
300 g |
Mléko plnotučné |
50 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Petržel kudrnka |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
600 ml |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpustíme 50 gramů másla, zasypeme moukou a krátce orestujeme. Podlijeme mlékem a oběma vývary, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut.
- Odstavíme z ohně a teprve nyní vmícháme do omáčky 250 gramů čerstvého másla.
- V rendlíku povaříme 5 minut listy z petržele a scedíme. Odvar z listů přimícháme do omáčky. Nakonec vmícháme posekanou petrželku kudrnku.
- Omáčka je vhodná k telecímu masu.