Reform omáčka

Ingredience


Hovězí vývar základní 300 ml
Jíška instantní 20 g
Lanýž 40 g
Mořský jazyk 60 g
Okurky 4 ks
Pepř cayenský 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Víno bílé 300 ml
Žampiony čerstvé 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vlijeme víno, nasekanou šalotku a vaříme 10 minut. Podlijeme vývarem, zahustíme jíškou a 5 minut povaříme. Ochutíme pepřem a solí.
  2. Nadrobno pokrájíme 4 kyselé okurky, 2 uvařené bílky, žampiony, lanýže, červený jazyk a přidáme do omáčky. Dobře promícháme a povaříme asi 10 minut.
  3. Tato omáčka je vhodná k pečenému skopovému masu.