Omeleta s pršutem

Ingredience


Hořčice 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Okurka salátová 5 ks
Smetana ke šlehání 30% 0.5 dl
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 150 g
Mléko čerstve polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Čedar 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce rozšleháme vejce, přidáme mouku, mléko, sůl a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a nalijeme na pánev s dobře rozehřátým olejem.
  2. Usmaženou omeletu vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.
  3. Připravíme smetanovou směs. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme 2 lžičky hořčice, jemně nastrouhané okurky, zakysanou smetanu a sůl podle chuti. Vše dobře promícháme.
  4. Pršut nebo šunku nakrájíme na tenké větší plátky a poklademe je na vychladlou omeletu. Plátky pršutu potřeme smetanovou směsí, omeletu dobře zavineme a necháme 1 hodinu uležet v lednici.
  5. Vychladlou omeletu nakrájíme na 3 cm široká kolečka, která na talíři servírujeme s jarní cibulkou.