Omeleta s pršutem
Ingredience
Hořčice |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Okurka salátová |
5 ks |
Smetana ke šlehání 30% |
0.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
150 g |
Mléko čerstve polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Čedar |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V misce rozšleháme vejce, přidáme mouku, mléko, sůl a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a nalijeme na pánev s dobře rozehřátým olejem.
- Usmaženou omeletu vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.
- Připravíme smetanovou směs. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme 2 lžičky hořčice, jemně nastrouhané okurky, zakysanou smetanu a sůl podle chuti. Vše dobře promícháme.
- Pršut nebo šunku nakrájíme na tenké větší plátky a poklademe je na vychladlou omeletu. Plátky pršutu potřeme smetanovou směsí, omeletu dobře zavineme a necháme 1 hodinu uležet v lednici.
- Vychladlou omeletu nakrájíme na 3 cm široká kolečka, která na talíři servírujeme s jarní cibulkou.